Az Utódlás Blog szerzője bemutatkozik.

dr.Németh Gabriella vezető ügyvéd T.: 06/1/2253041

dr.Németh Gabriella vezető ügyvéd
T.: 06/1/2253041

Üdvözlöm, dr.Németh Gabriella vagyok. 1996 – 2014 között dolgoztam ügyvédként családoknak és vállalkozásoknak. Ma már nem praktizálok, kérem ezt vegye figyelembe, amikor a blogon írtakat olvassa. Ellenőrizze az információkat aktív praxissal rendelkező ügyvéddel is!

A gazdasági jog területén szerzett céges és ingatlanjogi tapasztalataimat 2015-ben kiegészítettem kifejezetten bonyolult viták megoldására fókuszált tevékenységgel, melyet korábban saját ügyvédi irodám vezető ügyvédjeként nagy kihívásként és nagy kedvvel végeztem, és 2015-2016-ban mediátro végzettséget is szereztem. Konzultációimat egyfajta coaching szemlélet jellemezte amely tapasztalataim szerint sokkal hatékonyabban segítette ügyfeleim problémamegoldását, mint a hagyományos, konzervatív ügyvédi tanácsadás.

2012-ben a magyar sajtóban különösen nagy visszhangra lelt az úgynevezett “utódlási boom” emlegetése. Ez arra inspirált, hogy létrehozzam ezt az Utódlás Blogot.  Amint beleástam magamat az utódlás és a családi vállalatok (‘family business’) témájába, meglepődve tapasztaltam azt a hiányt, ami ezt a tudásanyagot jellemzi Magyarországon.

Családok vagyonát érintő ügyekben gazdasági jogászként mindig felelősséget éreztem azért, hogy az utódlás jogi kérdéseit különös figyelemmel és fegyelemmel kezeljem. Ráadásul fontos volt tudnom, hogy akkor is, ha a cégcsoport, a családi vállalat vezetője vagy alapítója adta számomra a megbízást az adott kérdésben, emlékeztessem őt a többi családtag érdekeinek figyelembevételére, vagy akár a számukra kedvezőbb megoldások számbavételére is.

Igyekeztem sajtószerepléseim során is felhívni a figyelmet a tervezett utódlási előnyeire, és a meglepetésszerű üzleti és jogi helyzetek elkerülésére. ITT MEGNÉZHETI, hol beszéltem már erről. 

Tudom jól: a jó tanácsot el kell mondani, a megbízó pedig végül azt csinál – akár a tanács ellenére is -, amit ő akar. Mégis fontosnak találom, hogy a vagyontárgyak jogi sorsának rendezése közben a külső és objektív személy  nézőpontjából is lássák az adott ügyet, a családi problémát az érintettek. Ezzel segítettem a megbízóm érzelmi  alapon is terhelt döntési helyzetét.

Ügyvédi praxisomat 2014-ben átmenetileg abbahagytam. Remélem, hogy ebben az Utódlás Blogban nemcsak száraz jogi témájú írásokat talál, kedves Olvasóm. De való igaz: jogászi (egykori ügyvédi) bőrömből kibújnom ennyi év után már nem lehetséges. Praxisom tapasztalatait viszont felajánlom mindazok javára, akik még egy-egy konkrét öröklési, pontosabban utódlási dilemma előtt állnak, ilyen elé értek, vagy már megcsapta őket az “utódlási boom” szele akkor is, ha még nem döntöttek, csak tájékozódnak ebben a témában.

Utódlási konferencia a Haszon Akadémián, 2013-ban.

Utódlási konferencián voltam előadó a Haszon Akadémián, 2013-ban is.

 

Családi és üzleti sikereket, és

megnyugtató módon megoldott utódlási helyzeteket kívánok!

dr.Németh Gabriella LL.M

kereskedelmi szakjogász, EU szakjogász,

 

 

One Response to Az Utódlás Blog szerzője bemutatkozik.

  1. Varga Zoltán says:

    Kedves Hölgyem!
    Gratulálok a bloghoz, forrás munka gyüjtése közben akadtam rá ugyan is másod(ik) diploma munkához kerestem anyagokat és gondolatokat a Generáció váltás probléma köréhez. Érdekel a téma 46 éves üzemgazdász – mediátor vállalkozó vagyok és most szeretném ha diploma munkámban a kérdést feldolgozni.
    További jó munkát és sok sikert!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>