Ha az utód nem vállalja? Ha a kiszemelt gyermek helyett a másik mégis alkalmasabb lehet?

Minden szülő számtalan dilemmával küszködik. Ez az utódlás tervezés során különösen szembeötlő:

Van-e kedvenc gyermek? A fiúgyermek és a lánygyermek egyformán rátermett-e a cégvezetésre? Apa kedvence, anya kedvence kicsoda? Apa kicsi lánya vajon komoly cégvezető lehet?

Valljuk be őszintén: gyermekként mindenki érzett hasonlót, ha visszagondol arra, szülei vajon egyformán kezelték-e a testvéreket a családban. És minden szülő, ha őszintén szívére teszi a kezét, tudna választani egy kedvenc gyermeket…

Az utódlás során objektív, lehetőleg elfogulatlan szempontok alapján kell(ene) eldönteni azt, hogy melyik gyermek a legalkalmasabb a vezetésre. És az is lehet: elférne két vezető isa cégben, csak egy kis átszervezést igényelne a cég felépítése, nem?

Nem elegendő, ha elfogultan tekintünk a gyermekünkre. Biztosan mindenkiben vannak régi sérelmek, nagy meglepetések, kellemes vagy kellemetlen eseti emlékek. Ezek azonban csak a hangulatot meghatározó emlékek. De nem biztos, hogy megfelelő alapul szolgálhatnak a leendő utód vezetői képességeinek, szakmai rátermettségének vagy éppen lojalitásának felméréséhez.

Melyik a jó döntés? A rátermett vagy a kedvenc gyereket válasszam?

Melyik a jó döntés? A rátermett vagy a kedvenc gyereket válasszam?

És mi van akkor, ha a gyermek nem akarja átvenni a családi céget?

Tudom, egyáltalán nem könnyű, amit kérdezek: melyik gyermek az alkalmasabb utód a családi vállalkozás számára: amelyik a kedvencem volt mindig is, vagy amelyik rátermettebben oldotta meg mindig az olykor nehéz feladatokat. Esetleg megkérdezzem őket is, egymásról mit gondolnak?

Huh, átérzem az Ön dilemmáját, a felelősségét ezzel a döntéssel kapcsolatosan.

Amíg Ön nem dönt, addig az ügyvédnek sem tudja megmondani: kire írják át az ingatlanokat, ki kapja a cég üzletrészt, igaz? A jogi munka már a kivitelezés végét jelenti, de addig hosszú út vezet még. Ez nemcsak a stafétabot átadója, de a leendő utód, utódok számára is egy óriási teher. Sok -sok őszinte beszélgetés, régi emlékek átértékelése vagy éppen a megismert tulajdonságok felülírása kell majd hozzá. És az sem biztos, hogy a jól kiválasztott gyermek elvállalja a feladatot! Lehet, hogy megretten, fel kell(ene) készíteni? Ez is időbe telhet, és kerekedhet belőle egy jó döntés…

Az utódlási döntés meghozatala teher és felelősség, de a sikeres megoldás ajándék lesz minden érintett számára.

A megfelelő szempontok szerint kiválasztott és felkészített utód nem terhet, hanem egy kellemes feladatot kap így, az alapító, aki visszavonul pedig örömmel tud majd háttérbe vonulni mert tudja: jó döntést hozott.

Ha Önben most sok-sok érzés, kérdés keletkezett, és szeretne velem telefonon beszélni ezekről a dilemmákról, esetleg úgy érzi, hasznos volna egy utódlási konzultáció a folyamat megkezdéséhez,  most megadom ügyvédi irodám telefonszámát, kérjen személyesen engem (dr. Németh Gabriella vezető ügyvédet) és megbeszélünk egy közeli időpontot egy konzultációra: TEL.: 06/1/225 3041 (munkaidőben). Kérem mondja, amikor hív, hogy ezt a blogcikket olvasta épp…

És itt rögtön küldhet nekem privát üzenetet is, amit azonnal megkapok, ha Ön elküldi ezt az űrlapot. Töltse ki adataival  és felveszem Önnel a kapcsolatot néhány napon belül, Köszönöm bizalmát!

This entry was posted in utódkeresés. Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>