Kockázatok, meglepetések bárkit érhetnek családi vállalati vagyon átörökítésekor…

A családi vagyont megszerezni, felépíteni sok-sok munkával, lemondással, nehézséggel, befektetéssel és kockázattal is járt. Közhelynek minősül a kijelentés, mely szerint a vagyont megszerezni nem könnyű, megtartani, értékállóságát megőrizni, gyarapítani pedig még nehezebb. Egy tervezéssel nem járó utódlási procedúra akár még veszélyeztetheti is a családi vagyont.

nyeremenyRejthet-e veszélyt, ha a családfő nem tervezi a családi vállalat vagyonának átszállását?

A vagyon átörökítésének tervezése azt jelenti,  hogy a családi vállalat egykori irányítója, a vagyon alapítója átruházza addigi jogait valaki másra, aki vagy örökösként vagy más utódi pozícióban a helyére lép majd. A helyébe léphet még életében is, vagy csak halála után. Akár előre eltervezett rend szerint, akár csupán a hatályos öröklési jogszabályok és végrendeleti rendelkezések alapján.

Természetesen számos veszélyt rejthet az, ha a vagyon letéteményese nem tervezi az utódlást.

Ha a kiszemelt utód nem kíván részt venni a jövőben a vállalat, cégcsoport munkájában, irányításában, akkor egyenesen konfliktust jelent majd az utódlás bekövetkezése. Akarata ellenére senkit sem lehet kényszeríteni egy vagyon irányításának a részvételében.

Ha nincs kiszemelt utód, aki alkalmas lehet az alapító elvárásaira, akkor éppen az válik kockázattá, hogy az utódlási esemény bekövetkezte nehogy azelőtt megtörténjen, hogy a megfelelő utód kiválasztásra kerülne.

Ha az öröklési procedúra (a hagyatéki eljárás) időben olyan sokáig tartana, melyet az adott vállalat, cégcsoport tevékenysége, életciklusai nehezen várnának ki, kifejezetten még pénzügyi kockázatot is jelenthet, ha az utódlás tervezés nélkül zajlik.

Ha túl sok érdekelt számít az alapító halálára, és vitássá válik az örökség a hagyatéki eljárásban, az biztosan negatív következményekkel járhat a családi vállalkozás nyereségességére, a dolgozói loyalitásra vagy akár a középvezetői szint eredményességére is.

Ezek csak a legfontosabb és elsőre mindenki számára azonnal megérthető kockázatok, a teljesség igénye nélkül. Általában elmondható, hogy senki nem engedheti meg magának, hogy az egy élete gyümölcseként érlelt családi vagyont kitegyen egy kockázatos utódlásnak, csak azért, mert életében nem volt elég mersze, ideje vagy kedve ezekről a kockázatokról szakemberrel konzultálni.

 

Szakértő segítség...

Szakértő segítség…

Milyen szakemberek segíthetnek az alapítónak az utódlás tervezésében?

4 olyan szakma is létezik, amelynek tapasztalt művelői együtt, karöltve rengeteget tudnak segíteni az alapítónak a családi vagyon tervezésében.

A jogász, a családi cégcsoport ügyvédje részletesen, alaposan fel tudja készíteni a családtagokat arra, hogy a jogszabályok alapján hogyan fog történni egy öröklési eljárás, és a vagyon átszállásához milyen nyilatkozatok megtétele, milyen eljárások lefolytatása, és milyen költségek megfizetése szükséges.

A pszichológus, a coach vagy a döntéstámogató abban segít az alapítónak és családjának, hogy akár még az alapító életében meghozzanak olyan, az egész család emberi viszonyaira is kiható döntéseket, amelyek meg fogják könnyíteni az utódlás egész folyamatát. Így a döntések meghozatala után semmilyen váratlan esemény nem jelent majd a kelleténél nagyobb kockázatot a családi vagyonra.

A pénzügyesek, a könyvelők ill. adótanácsadók fillérre pontosan meg tudják majd jósolni, hogy az utódlás megtörténte milyen pénzügyi következményekkel jár majd, így maga a családi folyamat pénzügyileg is nagymértékben előre tervezhetővé válik.

A menedzserek segítsége pedig akkor válik szükségessé, ha a döntések tervezés során kiderül: nincs a családban megfelelő utód, vagy a kiszemelt családtag nem kíván részt venni a családi vagyon további működtetésében, Ilyenkor is létezik olyan megoldás, amellyel senki nem kényszerül majd terhes feladatok cipelésére egy életen át, és a családi vagyon sem látja kárát az adott helyzetnek.

Ennek az írásnak, és ennek az Utódlási Blognak a szerzője dr.Németh Gabriella ügyvéd, aki 1996. óta megszakítás nélkül folytatott ügyvédi praxisán keresztül lát bele a családi vagyonok utódlásának kérdéseibe. Jelenleg  részt vesz nemcsak az utódlási szakemberek tudományos és rendszerszintű képzésének előkészítésében, hanem az utódlást segítő szakmai támogatások kialakítását is igyekszik létrehozni. Ma Magyarországon ugyanis ez a támogatás még nem érhető el, csupán elszigetelt szaktanácsadók egymástól független tanácsai érhetők el, és a családok is saját egyesületeikben leginkább magukat segítik.

Ha Önnek is utódlással érintett, vagy még éppen az utódlás, az átörökítés előtt álló családi vagyontömege van, amellyel kapcsolatban még sosem gondolkodott  tervszerűen, de érzi: ez tovább már nem halogatható, első lépésként ismerje meg az ügyvédnőt itt. 

Családi és üzleti sikereket, kitűnően menedzselt vagyonutódlást kívánok, kedves Olvasóm!

Ezen a kapcsolatfelvételi űrlapon küldhet a szerzőnek üzenetet, ha az utódlás témájában szeretné felvenni vele a kapcsolatot (mert tanácsot kér tőle, vagy együttműködésre törekedne vele egy konkrét utódlási helyzetben). Itt adja meg adatait:

This entry was posted in HR kérdések, öröklési jog, Uncategorized, utódkeresés, vagyontervezés and tagged , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>