Könyvajánló – az utódlás témája aktuális

Milyen módszerekkel kezelhetjük a családi vállalkozásokra jellemző kihívásokat?
Miért fontos és hogyan tudjuk megtervezni az utódlást?
Hogyan teremthetjük meg a család értékrendjét tükröző vállalati kultúrát?

Csaladi_vallalkozasok_leach_konyvePeter Leach, a londoni Imperial College egyetemi docense, keresett tanácsadó Családi vállalkozások című könyvében sorra veszi, hogyan lehet harmonizálni a vállalkozás és a család szükségleteit a mindennapi ügyvitel, az utódlás vagy a pénzügyi tervezés területén.

Hiánypótló könyvében részletes magyarázatokon és jellemző esettanulmányokon keresztül segít abban, hogy a családi vállalkozásokra jellemző problémák megoldásával további versenyelőnyre tehessünk szert.

Amikor ezt a könyvet a kezembe vettem, nagyon hamar végig olvastam, és megállapítottam, hogy a szerző igen komplex szemléletmódja az utódlás valamennyi fontos szegmensét górcső alá veszi. Többek közt szó van benne

  • aranyszabályokról;
  • az utódlási tervről;
  • a szakértők szerepéről;
  • a belső családi konfliktusokról;
  • a második és harmadik generációs kihívásokról;
  • az átmeneti időszakról;
  • és a tulajdonrészek átruházási módjairól egyaránt.

Az utódlás nemcsak jogi kérdés…

Az utódlás nemcsak jogi kérdés. Az utódlás nemcsak pszichológiai folyamatok összessége. Az utódlás nemcsak öröklési vagyonjogi probléma. A családi vállalkozások utódlása komplex problematikát jelent napjainkban, amelyben jogi, emberi, pénzügyi, adózási, érzelmi konfliktusok együtt jelennek meg. A könyvben írottakat egyedül kivitelezni lehetetlen, és igazán elgondolkodtató, ahogyan új megoldásként felveti a szerző még annak lehetőségét is, hogy a családi vállalatba megéri egy új board, egy új testület alapítása is, amely segíthet az átmeneti nehézségek leküzdésében, új gondolkodásmód kialakításában és az érzelmileg érintett szereplők, a családtagok konfliktusainak bölcs kezelésében – akár éveken át… Egy utódlási folyamat ugyanis nem néhány  hónapos probléma, hanem sokkal hosszabb ideig is eltarthat, hiszen a stafétabot átadásával együttjáró gondolatok akár mély, évekkel vagy évtizedekkel korábbi sebeket is felszakíthatnak.

Az utódlás megtervezésének elhanyagolása nagy kockázat!

Ami a műben leginkább megragadott engem, hogy külön fejezetben foglalkozik az utódlás megtervezésének elhanyagolásával, emellett kellő hangsúlyt helyez a független, külső nézőpont bevonására a családi viszonyokba. Ez az említett új testületek mellett  külső interim menedzserek és tanácsadók révén is lehetséges, amely tehát nemcsak hogy nem ördögtől való, hanem egyenesen szükséges ahhoz, hogy az utódlástervezés és annak kivitelezése sikeres és minél kevésbé konfliktussal terhes legyen.

Ajánlom az Ön figyelmébe a 2018-ban megjelent hvg könyvet, amely itt elérhető: CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK C.KÖNYV.

This entry was posted in családi vállalat utódlása, utódkeresés, utódlástervezés, vagyontervezés. Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>