Utódlási boom a családi vállalatokban – aktuális probléma 2012-ben…

A családi vállalatok utódlása alapos tervezést igényel. A tervezést pedig a precízen kialakított utódlási terv konkrét kivitelezése követi.

De mi az a családi vállalat?

Miért jelent meg ez a kérdéskör ma Magyarországon?

Kinek fontosak a családi vállalatok?

Miért probléma, ha a családi vállalat mellett nem található kellő szakmai támogatás?

Az utódlás kockázatai valóban számosak?

A családi vállalatok specialitásairól még mindig nem sokat lehet tudni. A családi vállalatok (nyugati országokban használt elnevezésük a “family business” elterjedt szakkifejezéssé vált) egész sor speciális feladatot, kérdést vetnek fel, hiszen létük a nemzetgazdaság alapjait képezik, jelentős gazdasági tényezőt képviselnek, mégsem minden esetben híres multikról, világcégekről van szó, amikor róluk beszélünk. Nyugat-Európában, Amerikában saját szervezeteik is léteznek, őket támogató szakértői csoportok alakultak, sőt, a családokat segítő központi irodák is létrejöttek. A nyugati példák segítségével már hazánkban is létezik a családi vállalatokat egy részét egyesítő egyesület, és vannak köréjük csoportosult szakemberek is, de az ő képzésük, egységes szemléletű fejlesztése teljesen hiányzik a gazdasági életből.

A családi vállalatban apa, fiúk, lányaik, édesanyák, unokatestvérek, menyek, vejek teszik a dolgukat, és a családi vagyon szaporítása során nemcsak a cég gazdasági érdekeit kell szemük előtt tartani, mint más nem családi típusú vállalatokban, hanem emberi, családi viszonyaikat is meg kell őrizniük. A családon belüli szerződések a jogban is speciálisak, hiszen ahhoz, hogy az adóhivatal nehogy érvénytelennek minősítsen egy családtagok között vagy kapcsolt vállalkozások között létrejött szerződést, számos pénzügyi és jogi kritériumnak is meg kell8ene) felelni Ezek elkészítéséhez speciális szakember kell(ene), aki kifejezetten ezekre a szempontokra is figyel majd.

A rendszerváltás során a szocializmus lezárultával ismét lehetővé vált a magánvagyon felhalmozása Magyarországon is. Az akkori családfők, tulajdonosok, mai vállalatalapítók felett azonban lassan eljár az aktív idő, 60-70 évük felett már kevésbé az aktív cégvezetésre kell(ene) koncentrálniuk, hanem már az utódot kellene tanítani, támogatni az óriási élettapasztalatukkal. Hiszen ők maguk már megteremtették amit lehetett, és eljött az ideje annak, hogy átadják a stafétabotot a család többi tagjának. Ezt pedig lehetőleg családi veszteségek nélkül kell megtenniük.

Létezik a rendszerváltáskor cégalapításba és vagyonszerzésbe fogott akkor aktív generációnak egy jelentős rétege, akik számára ezekben az években vált aktuálissá a vagyon átörökítésének, a családi utódlásnak a kérdése.

A családi vacsora akár igazgatósági üléssé is átalakulhat...

A családi vacsora akár igazgatósági üléssé is átalakulhat…

A családi vállalatok működési sajátosságaik is egyediek: a vacsoraasztal is lehet igazgatósági értekezlet, a nyaralás során is együtt lehet a tulajdonos és az igazgatók, vagy akár az is előfordulhat, hogy a legkisebb fiú nem megy el oda szerencsét próbálni, ahová az apja kívánja, hanem inkább máshol igyekszik helytállni, nem a családi cégben.

Ilyenkor az ilyen vállalkozásokban nem könnyű a viták rendezése, a kialakult helyzet kezelési pusztán a jog, a munkajog vagy a társasági jog szabályainak alkalmazásával.

Ha pedig a családi vállalat utódlását nem tervezi a család, még akár tönkre is mehet a cég, hiába volt a sok évtizedes befektetett energia. Az alapító váratlan halála sok emberi kapcsolatot, családi viszonyt érint majd, és ha a kialakult konfliktusok nem oldódnak meg hamar, az egyenesen a családi cég végét is jelentheti. Az is igaz azonban: életében az alapító nem kötelezhető arra, hogy előre a saját halálán és azon a helyzeten gondolkodjék: mi legyen, ha ő már nem lesz.

Ahogyan a családi vállalatok életét is támogatni kell – jogászok, pénzügyesek, vezetők, menedzserek segítenek az alapítónak a működésben – ugyanúgy kell a családi céges vagyon utódlását is támogatni. Ez a  blog is azért jött létre, hogy a szerző,  gazdasági jogász ügyvéd maga is segíteni a családi vállalatok problémáinak komplex kezelésében, felismerésében, megoldásaiban. Kövesse az Utódlás Blog cikkeit, reméljük egy érdekes témát sikerül megismertetnünk Önnel is, kedves olvasó az elkövetkező években.

Ha pedig Önnek is utódlással érintett családi cége, vállalatcsoportja van, de még nem tudott olyan szakembert találni, aki segítenek Önnek együtt gondolkodni ezeken a kérdéseken, ismerje meg a szerzőt itt. 

Családi és üzleti sikereket, kitűnően menedzselt vagyonutódlást kívánok, kedves Olvasóm!

Ezen a kapcsolatfelvételi űrlapon küldhet a szerzőnek üzenetet, ha az utódlás témájában szeretné felvenni vele a kapcsolatot (mert tanácsot kér tőle, vagy együttműködésre törekedne vele egy konkrét utódlási helyzetben). Itt adja meg adatait:

This entry was posted in Uncategorized, utódkeresés, vagyontervezés and tagged , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>