Utódlási nehézségek egy Kft-ben, ha: csak egy a tulajdonos és csak egyetlen az ügyvezető…

A legtöbben, akiknek saját cégük van, bele sem gondolnak: ha egyedüli tulajdonosok és ügyvezetők is egyben, egy váratlan elhalálozás (előre nem tervezhető baleset, váratlan és gyors betegség) miatt a cég élete teljesen leblokkolódhat. Ha ez a cég évi több száz milliós nagyságú forgalmat generál, mi lesz a beszállítókkal, a bankszámlával, megáll az élet???

A nem tervezett pillanatok negatív következménye...

A nem tervezett pillanatok negatív következménye…

A társaság tagjának halála esetén maga az üzletrész kerül majd hagyatéki eljárás útján átadásra az örökös részére. A hagyatékátadó végzés bizonyítja majd a cégbíróság részére, hogy ki lesz az az örökös, akinek a nevére át kell írni a cég üzletrészét.

DE: mi történik akkor, amikor az egyetlen tag egyúttal ügyvezető is volt?

Nos, ez egy nehéz helyzet. Az ügyvezetői vezető tisztségviselői pozíció ugyanis egy személyes megbízás, amely a halál után nem örökölhető. A cégtagság igen (mert a cég tagja egy vagyontárgy, a cég üzletrészének a tulajdonosa, amely vagyontárgy öröklés tárgya lehet), de az ügyvezetőség (ami egy bizonyos személyhez kötött vezetői pozíció, egy tisztség) nem minősül örökölhető vagyonnak. Amennyiben az ügyvezető nincs többé, helyette új tisztségviselőt kell választani, akinek a kapott pozícióját el is kell fogadni. (Ebben segít a családi cég ügyvédje.)

Éppen ezért az új tagnak (tagoknak – ha több örökös is volt) mielőbb egy új ügyvezetőt is ki kell nevezni, akit a cégjegyzékbe be is kell majd jegyeztetni. Mindaddig, amíg ez a lépés nem történik meg, a vállalatnak nem lesz aláírásra jogosult vezetője, így a cég élete leállhat.

Lehet-e egy ilyen helyzetet megelőzni?

Igen, lehet. Ez jó hír, ugye?

Ha az alapító, a tulajdonos-ügyvezető még életében maga mellé egy úgy ügyvezetőt is kinevez (egészen pontosan a taggyűlés fogja megválasztani), lehetőleg önálló képviseleti jogkörrel, akkor ez a kiszolgáltatott céges helyzet megszűnik.

Kizárólag ebben az esetben nem kerül a cég olyan váratlan helyzetbe, hogy ne legyen képviseletre jogosult, eljárni jogosult személy a cég élén. Azaz: ne álljon le a banki pénzforgalom, ne blokkolódjon le a szerződések aláírás vagy éppen a szakértői megbízások megújítása stb.

Előre gondolni érdemes! Akkor is, ha nehéz!

Előre gondolni érdemes! Akkor is, ha nehéz!

Tudom, hogy nehéz erre olyankor gondolni, amikor még minden rendben van. Mégis érdemes. Ezzel a tudatosan tervezett apró lépéssel egy váratlan és akár kárt is okozó meglepetéstől kímélheti meg a saját vállalatát. Ha az egyetlen ügyvezető már betöltötte az 55 – 60. életévét, érdemes erre is gondolnia.

Ha pedig van olyan ifjú titán, akinek érdemes a cég vezetését átadni, megismertetni a részletekkel, ez nem csak egy egyszerű megelőző reflex lesz majd, hanem egyenesen egy értékes tanulóidőszak, amely a stafétabot átadója és átvevője részére is egy izgalmas időszakot jelenthet. Ehhez az okos együttműködéshez sok sikert kívánok!

Ha ezzel az írással máris számos gondolat fogalmazódott meg Önben, kedves cégtulajdonos-ügyvezető, kérem írja meg nekem, szívesen válaszolok a felvetett dilemmájára:

This entry was posted in HR kérdések, öröklési jog, utódkeresés and tagged , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>