Rólunk

Három évtized – Három generáció
Utódlás – Tradíció – Innováció 

Szabadics Attila és Szabadics Zoltán ezzel a mottóval rendezett konferencián indították útnak az Utódlás(s) Alapítványt, melynek célja a cégek generációváltáshoz kapcsolódó tapasztalatainak megosztása.

A 30. évfordulóját ünneplő Szabadics Zrt., mint a Dunántúl egyik meghatározó építőipari cége. Az alapító Szabadics József, fiai részére adta át tapasztalatait, számukra építette a céget, hogy aztán Zoltán és Attila, tovább építhesse, bővíthesse azt.

A generációváltás példamutatóiként álltak az iparág elé, amikor megalapították az Alapítványt. Nem titkoltan a cél az, hogy a több, mint 30 év alatt szerzett tudást, a generációváltás során szerzett tapasztalatokat átadják más társaságoknak is, akik szintén érintettek, vagy érintettek lesznek a generációváltásban.

Három évtized – Három generáció, Utódlás-Tradíció-Innováció mottóval megrendezett konferencián Szabadics Zoltán édesapját, a cégalapító Józsefet méltatva kifejtette: apja álma nélkül nem valósulhatott volna meg a Szabadics Zrt. fejlődése. Emlékezett: a cégalapító 30 évvel ezelőtt, a rendszerváltás idején olyan évezredes tradícióhoz tért vissza, mely a családi örökséget képviselte, az előző évtizedek törése után. Egy családi céget létrehozva tudott sikeres lenni a piacon, és az ő vállán állva tud sikeres lenni a cég mindmáig és a jővőbe is így tekinthet – mutatott rá. Kijelentette: a Szabadics Zrt.-nek mindig is fontos volt, hogy a társadalmi környezetével együtt működjön, azt erősítse.

A családi vállalkozások megerősítéséhez meg kell küzdeni a vállalkozások életében jelentkező ciklikus generációváltással, és a hozzáadott érték növelésével.

Az Alapítvány az ebben szerzett tapasztalatokat, tudást kívánja megosztani más vállalkozásokkal.